Waar u op moet letten als u een parkeerplaats bij een luchthaven wilt reserveren?

U gaat binnenkort op reis en u bent druk bezig met de voorbereidingen. Daaronder het uitzoeken van een geschikte parkeerplaats voor uw auto. Het is natuurlijk ideaal dat u de auto op of bij de luchthaven kunt parkeren. U bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer en u kunt praktisch voor de deur van de vertrekhal uit- en weer instappen. Toch kan het zoeken naar de meest ideale parkeerplek een uitdaging zijn en daarom vertellen wij in onze blog waar u op moet letten als u een parkeerplaats bij een luchthaven wilt reserveren.

Uitsluitend parkeren bij officiële parkeerplaatsen

Wanneer u de website van een luchthaven bezoekt, krijgt u meer informatie over de parkeergelegenheden. Wees u er wel van bewust dat een luchthaven uitsluitend de officiële parkeerplaatsen die zij in eigen beheer hebben aanprijzen. In de regel zijn deze parkeerplaatsen prijzig en liggen ze op of het dichtst bij het vliegveld. Er is natuurlijk niets mis mee om voor één van deze parkeerterreinen te kiezen, maar het kan zeker geen kwaad om even verder te kijken. In de regel zijn er talloze aanbieders die op of nabij de luchthaven parkeergelegenheid aanbieden. U bent ook helemaal niet verplicht om de auto op één van de officiële parkeerplaatsen neer te zetten! Dit is een vrije keuze.

Euro’s besparen!

De officiële parkeerplaatsen zijn in de regel prijzig en ook het snelst volgeboekt. U kunt zeker een flinke euro besparen als u op zoek gaat naar andere parkeerplaatsen. Die iets verder van het vliegveld af liggen, maar vrijwel dezelfde services aanbieden. U kunt nog meer geld besparen door uw parkeerplaats op tijd te reserveren. Feitelijk kunt u deze niet vroeg genoeg boeken. Dus op het moment dat u weet wanneer u op reis gaat en van welk vliegveld u vertrekt, is het slim om alvast uw parkeerplek te reserveren. Dan heeft u niet alleen de garantie dat u er één heeft, maar u betaalt dan ook het goedkoopste tarief! Hoe langer u wacht des te duurder het ook wordt.

Afstanden tot de vertrekhal

Waar u wel rekening mee moet houden zijn de afstanden van de parkeerplaatsen tot aan de vertrekhal, want de ligging van een parkeerplaats kan ervoor zorgen dat u langer over uw reis van huis naar het vliegveld doet. Een aantal parkeerplaatsen liggen zelfs op wel 5 kilometer afstand van de vertrekhal en dat is simpelweg te ver om te lopen. Zeker als u ook zware koffers moet sjouwen. Gelukkig faciliteren de aanbieders van deze parkeerplaatsen vaak wel het transport van en naar de parkeerplaats. Door middel van een gratis shuttlebus die u samen met andere reizigers kunt gebruiken. Wilt u praktisch voor de deur van het vliegveld uit- en instappen? Dan is het slim om een aanbieder te kiezen die ook valet parking aanbiedt.

Valet parking is een mooie service waarmee u praktisch voor deur van het vliegveld uit- en instapt. Het werkt vrij simpel. U rijdt naar de aangewezen plek bij het vliegveld en u geeft uw auto met sleutels af aan een chauffeur van de aanbieder die u heeft gekozen. De chauffeur brengt uw auto naar de parkeerplaats terwijl u met uw bagage naar de vertrekhal loopt. Bij terugkomst kunt u de auto weer op de aangewezen plek ophalen waar de chauffeur met uw auto en de sleutels op u staat te wachten. U betaalt weliswaar iets meer voor een parkeerplaats met valet service, maar u geniet wel van het gemak dat u vrijwel bij of naast de luchthaven uit- en weer instapt.

Hoe veilig de parkeerplaatsen zijn

Waar u ook op moet letten wanneer u voor een parkeerplaats kiest, is om te controleren hoe veilig de parkeerplaats is. De veiligheid loopt nogal uiteen en minder goed beveiligde parkeerplaatsen zijn zeer interessant voor autodieven. Minder goed beveiligde parkeerterreinen zijn bijvoorbeeld open terreinen en plaatsen waar alleen cameratoezicht aanwezig is. Wilt u de auto op een veilige parkeerplaats parkeren? Dan kunt u beter zoeken naar een aanbieder met bijvoorbeeld een overdekte parkeerplaats of waar dag- en nachtbewaking aanwezig is. Afgesloten parkeerterreinen die ook alleen met een toegangscode of barcode toegankelijk zijn, zijn ook enorm veilig. Uiteraard kunt u er ook zelf voor zorgen dat dieven uw auto met rust laten. Door bijvoorbeeld waardevolle spullen uit uw auto te halen en geen bordjes met spreuken, zoals “hier valt niets te halen” neer te leggen. Dit zijn juist uitnodigingen voor dieven om toch stiekem een kijkje te nemen. Bent u bang dat uw auto gestolen wordt? Dan zou u kunnen investeren in een goed stuurslot.

Prijzen van parkeerplaatsen bij luchthavens

De prijzen van verschillende parkeerplaatsen bij luchthavens lopen nogal uiteen. Niet alleen tussen de verschillende aanbieders bij een luchthaven, zoals Schiphol, Eindhoven Airport of Charleroi Airport, maar ook tussen de luchthavens zelf. Zo kan een parkeerplaats van een bepaalde aanbieder bij de luchthaven Schiphol een stuk duurder zijn dan die bij Eindhoven Airport. Daarnaast zijn de prijsverschillen ook te wijten aan de extra services die een aanbieder aanbiedt. Logischerwijs zijn parkeerplaatsen met bijvoorbeeld permanente beveiliging en valet parking duurder dan parkeerplekken van aanbieders die deze services niet aanbieden.

Vergelijken van parkeerplekken

Daarom is het ook altijd slim om te vergelijken. Door parkeerplekken te vergelijken kunt u een flinke euro besparen. Of juist een parkeerplaats vinden die aan uw eisen voldoet. De prijs is dan ook niet het allerbelangrijkste, want als u voor een duurdere aanbieder kiest en dan wel geniet van bijvoorbeeld dag- en nachtbewaking of de garantie heeft dat uw auto op een afgesloten terrein geparkeerd staat, is dat zeker een overweging waard. Het is dan ook slim om voor het vergelijken een checklist te maken met zaken die u belangrijk vindt en waaraan de parkeerplaats moet voldoen. Zo kunt u makkelijk vergelijken tussen aanbieders die aan uw wensen voldoen. Daarnaast loont het ook zeker de moeite om voor het boeken van een vliegticket parkeerplaatsen te vergelijken. Als voor u de afstand tot Schiphol of Rotterdam Airport nagenoeg gelijkwaardig is, kunt u wellicht geld besparen door bijvoorbeeld bij een andere luchthaven te parkeren.