Parkeren Charleroi Airport

Aankomstdatum

Wanneer wilt u parkeren

Parkeerplaatsen filteren

SluitenSluiten

Parkeervorm

Soort parkeerplek Chevron down

Sleutels Chevron down

Overige opties Chevron down

Resultaten filteren

Charleroi Airport is een luchthaven gelegen in de gemeente Charleroi, in het Waalse Gewest van België. De luchthaven ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Brussel. Het is de tweede drukste luchthaven van het land, na Brussels Airport. Charleroi Airport is een basis voor Ryanair, TUI Fly Belgium, en Jetairfly. De luchthaven heeft twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 wordt gebruikt voor vluchten van Ryanair, terwijl Terminal 2 wordt gebruikt voor alle andere vluchten. De luchthaven heeft één start- en landingsbaan.

Wilt u voordelig uw auto parkeren bij Charleroi Airport? Er zijn meerdere manieren om te parkeren op zowel de officiële parkeerterreinen van Charleroi Airport als bij parkeeraanbieders. Er zijn meer dan 7.000 parkeerplaatsen beschikbaar, zowel op het vliegveld als erbuiten. Parkeren op het terrein is handig en dicht bij de terminal, waardoor het ideaal is voor mensen met haast. Er zijn vier parkeeropties op het terrein: kort parkeren, lang parkeren, express parkeren en VIP parkeren.

Kort parkeren Charleroi airport

Kort parkeren op Charleroi Airport is een populaire optie onder reizigers omdat het een aantal voordelen biedt. Allereerst is het één van de meest betaalbare parkeeropties. Daarnaast is kort parkeren op Charleroi Airport erg gemakkelijk. De P1-parkeergarage bevindt zich vlak naast de terminal, zodat u nooit ver hoeft te lopen met uw bagage. Bovendien kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus die u naar uw parkeerplaats brengt. Voor veel mensen is deze optie een fijner alternatief voor het reizen met het openbaar vervoer.

Als u dicht bij de vertrekhal wilt zijn is P1 dus iets voor u. Deze parking biedt overdekte parkeerplaatsen voor kort parkeren en lang parkeren tot 13 dagen verdeeld over verschillende verdiepingen. Met de lift stapt u vervolgens direct bij de check-in uit. Let op: deze parkeerplaats is vaak vol, dus reserveer op tijd een parkeerplek. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een externe parkeeraanbieder buiten het officiële parkeerterrein van Charleroi Airport. Hierbij kunt u meestal gebruik maken van een gratis shuttle service waarbij u gratis van het parkeerterrein naar de terminal wordt gebracht.

Lang parkeren Charleroi Airport

Wanneer u wilt lang parkeren op Charlerois Airport heeft u keuze uit P1, P2 en P3. Met name P3 is een geschikte parkeerplaats wanneer u langer dan twee weken wilt parkeren. Het is de meest voordelige officiële parkeerplaats en alleen beschikbaar op reservering. Deze beveiligde openlucht parkeerplaats bevindt zich op slechts enkele minuten van de terminals. Er is geen pendelbus beschikbaar voor deze parking.. De parkeerplaats is 24 uur per dag geopend. Uiteraard zijn er ook parkeerdiensten waar u lang kunt parkeren. Deze parkeerterreinen liggen verder weg van de terminals, maar bieden een gratis shuttle service om u naar het vliegveld te brengen.

Express parkeren Charleroi Airport

Wilt u snel en kort parkeren op luchthaven Charleroi? Express parkeren is in dat geval de handigste optie. Het bevindt zich met twee minuten loopafstand direct naast de terminal en heeft een maximale verblijfsduur van 30 minuten. Zet u een geliefde, vrienden of familie af op de luchthaven van Charleroi? Kies in dat geval voor Express parkeren. Help even mee met hun bagage, geef een liefdevolle knuffel en u kunt snel en gemakkelijk uw reis vervolgen.

Shuttle parkeren luchthaven Charleroi

Shuttle parkeren is een parkeerservice waarbij u uw auto achterlaat bij het parkeerterrein van een parkeeraanbieder en vervolgens met een shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht. Deze bus brengt u naar de vertrekhal van de terminal waar uw vliegtuig vertrekt. Wanneer u terugkomt van uw vlucht, staat de bus weer klaar om u terug te brengen naar het parkeerterrein.

Rond Charleroi Airport zult u verschillende parkeeraanbieders met een shuttleservice vinden. Dit is een uitstekende service voor mensen die op zoek zijn naar een plek om hun auto te parkeren bij het vliegveld. De parkeeraanbieders die deze service aanbieden zijn gewoonlijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in het parkeren van auto’s bij het vliegveld. Ze hebben meestal een aantal parkeerplaatsen in de buurt van Charleroi Airport, dus het is gemakkelijk om een plek te vinden die bij u past.

Verscheidene hotels in de buurt bieden shuttle services aan voor reizigers van Charleroi Airport. Deze parkeervorm wordt “Park Sleep Fly” genoemd. Hierbij parkeert u uw auto op het parkeerterrein van het hotel, waarna u vervolgens overnacht u in het hotel. Dit geeft u de mogelijkheid om een vroege vlucht te kunnen halen wanneer u niet ’s nachts wilt autorijden, maar ook de tijd om even bij te komen van uw lange reis.

Valet parkeren Charleroi Airport

Wanneer u kiest voor valet parking hoeft u niet zelf op zoek te gaan naar een parkeerplaats in de buurt van Charleroi Airport. U rijdt simpelweg uw auto naar de vertrekhal waar u vervolgens uw autosleutels overhandigt aan de chauffeur van de valet service. Deze zal uw auto parkeren op het parkeerterrein van de parkeeraanbieder. Bij terugkomst zorgt de valet ervoor dat uw auto direct weer netjes voor u klaarstaat bij de terminal. Valet parking is één van de meest gemakkelijke manieren om zorgeloos uw auto achter te laten gedurende uw vliegreis.

Online parkeerplaats reserveren Charleroi Airport

Wanneer u vliegt, kunt u tijd en geld besparen door uw parkeerplek online te reserveren. Het is makkelijk en u zult zeker geen problemen ondervinden met het vinden van een parkeerplaats op het vliegveld. U kunt kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van uw budget en de tijd die u wilt parkeren. Sommige mensen kiezen ervoor om een parkeerplaats te reserveren die dicht bij de terminal is, zodat ze minder tijd hoeven te spenderen aan het lopen vanaf de parkeerplaats naar het vliegveld. Anderen kiezen ervoor om een parkeerplaats te reserveren die verder weg is, omdat dit vaak goedkoper is.

Als u ervoor kiest om online een parkeerplek te reserveren bij Charleroi Airport, bespaart u tijd en geld. U kunt ervoor kiezen om een parkeerplaats te reserveren die dicht bij het vliegveld ligt of verder weg, afhankelijk van uw budget. U kunt ervoor kiezen om een parkeerplaats te reserveren die u toegang geeft tot verschillende voorzieningen, zoals een shuttlebus of een was-service.

Online aanbiedingen: goedkoop parkeren bij Charleroi Airport

Uiteraard zijn er online aanbiedingen voor het parkeren op Charleroi beschikbaar. Deze zetten wij graag overzichtelijk voor u op een rij. Bent u benieuwd naar de scherpste prijs om in de omgeving van de luchthaven te parkeren, of wilt u parkeren op Charleroi zelf en bent u daarvoor op zoek naar een aanbieding? Vergelijk de verschillende mogelijkheden met elkaar, zodat u uw auto zonder problemen kunt parkeren op de plaats die u wenst. Op die manier betaald u een scherpe prijs voor de parkeerplaats, terwijl u kunt rekenen op een goede beveiliging en een uitstekende service.

FAQ Charleroi Airport

Wat is shuttle parkeren?

Shuttle parkeren bij Charleroi Airport is een simpele en low cost manier om uw auto te parkeren gedurende uw vliegreis. U rijdt zelf uw auto naar het parkeerterrein van de parkeeraanbieder. Vervolgens maakt u gebruik van de shuttlebus om op vliegveld Charleroi terecht te komen. De rit met de shuttle duurt meestal slechts enkele minuten. Alle parkeeraanbieders zijn gelegen vlakbij vliegveld Charleroi. Bij terugkomst wordt u ook weer door de shuttle bus opgehaald op een afgesproken plek. U kunt het telefoonnummer van de parkeeraanbieder vinden in de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na afloop van het maken van de reservering.

Hoe weet ik zeker dat mijn reservering is gelukt?

Op het moment dat u een bevestigingsmail in uw e-mail inbox heeft ontvangen weet u zeker dat de reservering gelukt is.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Controleer op de website van de parkeeraanbieder wat de mogelijkheden zijn. Over het algemeen geldt voor de meeste parkeeraanbieders dat u tot 24 uur van tevoren uw reservering kosteloos nog kunt wijzigen.