Wat is shuttle parkeren, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Chauffeur Shuttle bus

Gaat u voor het eerst een reis maken met het vliegtuig en vraagt u zich af wat de beste manier is om uw auto zo veilig en goedkoop mogelijk dichtbij het vliegveld te parkeren? Of maakt u regelmatig vliegreizen en bent u op zoek naar een beter alternatief voor uw huidige parkeeroplossing? Eén van de grootste zorgen van elke reiziger is het vinden van een veilige en betaalbare parkeerplek bij de luchthaven. Maar wat als er een manier is om u zich hier geen zorgen meer over te maken? Maak kennis met shuttle parking, de oplossing voor al uw parkeerproblemen!

Met shuttle parking kunt u goedkoop uw auto kort of lang parkeren op een beveiligde parkeerplaats bij de luchthaven. Een shuttlebus brengt u vervolgens snel en gemakkelijk naar de luchthaven. Dit is niet alleen een veilige en gemakkelijke manier om uw auto te parkeren, maar ook nog eens betaalbaar. Geen gedoe meer met het zoeken naar parkeerplaatsen of het betalen van hoge parkeerkosten. In dit artikel leggen we u alles uit wat u moet weten over shuttle parking en waarom dit de perfecte oplossing is voor uw volgende vliegreis.

Wat is shuttle parking?

Shuttle parking is een parkeerservice die vooral wordt aangeboden door parkeerbedrijven in de buurt van luchthavens. Reizigers kunnen hun auto parkeren op een bewaakt parkeerterrein, waarna ze met een handige shuttlebus naar de luchthaven worden gebracht. Bij terugkomst staat de shuttlebus weer klaar om hen op te halen en terug te brengen naar hun auto. Het is niet alleen een uitstekende manier om jouw auto kort te  parkeren dichtbij een vliegveld, maar ook om jouw auto lang te parkeren nabij het vliegveld naar keuze.

Zo werkt shuttle parkeren

Het werkt heel simpel: u reserveert van tevoren een parkeerplek bij een parkeerbedrijf in de buurt van de luchthaven. Op de dag dat u de reis gaat maken rijdt u naar de parkeerplaats, waar u de auto parkeert en de sleutels afgeeft bij de receptie. Vervolgens wordt u eenvoudig en snel met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Afhankelijk van de locatie van de parkeeraanbieder waarvoor u kiest, wordt u hiermee al binnen enkele minuten op het vliegveld gebracht. Zodra u na de reis weer geland bent op het desbetreffende vliegveld in Nederland belt u het parkeerbedrijf op. De shuttlebus staat dan binnen korte tijd weer voor u klaar om u terug te brengen naar de parkeerplaats, waar u weer in uw auto kunt stappen om naar huis te gaan en uit te rusten.

Moeten uw autosleutels worden ingeleverd?

Als u binnenkort uw auto wilt parkeren op een parkeerterrein met Shuttle parkeren, dan is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten van de parkeeraanbieder. In de meeste gevallen hoeft u uw autosleutels niet in te leveren, maar er zijn enkele uitzonderingen waarbij de parkeeraanbieder dit wel graag zou willen. Als dit het geval is, dan zal het duidelijk aangegeven staan bij de beschrijving van de aanbieder en worden uw sleutels veilig bewaard. Op Parkeren.com vergelijkt u niet alleen eenvoudig de voor- en nadelen van iedere parkeeraanbieder, maar ook of u wordt gevraagd uw autosleutels in te leveren.

Waarom is dit soms nodig?

Maar waarom willen sommige parkeeraanbieders eigenlijk uw autosleutels bewaren? Dit heeft twee redenen. Ten eerste zorgt het ervoor dat ze efficiënter gebruik kunnen maken van het parkeerterrein. Door de sleutels te hebben, kunnen ze de auto’s zo nodig verplaatsen zonder dat ze u lastig hoeven te vallen. Dit zorgt ervoor dat het hele proces soepeler verloopt, waardoor u sneller kunt vertrekken.

De tweede reden heeft te maken met brandveiligheid. Als de parkeeraanbieder uw autosleutels bewaart, dan kan hij ervoor zorgen dat uw auto veiliger geparkeerd staat. Als er namelijk brand uitbreekt op het parkeerterrein, dan kan de parkeeraanbieder snel de auto’s verplaatsen en zo voorkomen dat het vuur overslaat naar andere auto’s. Het bewaren van uw autosleutels kan dus eigenlijk gezien worden als een extra veiligheidsmaatregel

Voordelen van shuttle parkeren

Er zitten veel voordelen verbonden aan shuttle parking die het een aantrekkelijke keuze maken. Belangrijke overwegingen zijn wat het u bespaart op het gebied van kosten en stress. Het is dan ook niet gek dat shuttle parking een populaire parkeervorm is. Lees meer informatie over de voordelen van shuttle parkeren op of dichtbij een luchthaven door snel verder te lezen.

1. Shuttle parkeren is een goedkoop alternatief

Shuttle parking heeft verschillende voordelen ten opzichte van parkeren op de luchthaven zelf. Ten eerste is het vaak goedkoper dan uw auto lang parkeren op de luchthaven zelf. Parkeerbedrijven in de buurt van luchthavens kunnen vaak lagere tarieven bieden, omdat er minder overheadkosten te pas komen dan de luchthaven zelf. Dit zijn de kosten die een bedrijf maakt maar die niet aan een bepaalde bedrijfsactiviteit, product of service kan worden toegeschreven. Hier heeft een gespecialiseerd bedrijf zoals een shuttle service in de praktijk minder mee te maken, waardoor het minder risico loopt op het maken van onverwachte kosten. Dit betekent dat de prijzen laag kunnen blijven en u dus minder betaald. Shuttle parkeren is in veruit de meeste gevallen een goedkopere manier om uw auto lang of kort te parkeren dichtbij een vliegveld.

2. Laat uw auto achter op een veilig parkeerterrein

Daarnaast is shuttle parking een veilige optie. De parkeerplaatsen van parkeerbedrijven zijn vaak goed bewaakt en beveiligd. Er is in de meeste gevallen in ieder geval sprake van toezicht door bewakingscamera’s die 24/7 actief zijn. Bovendien lopen er op de meeste parkeerterreinen personeel rond die de situatie goed in de gaten houden. Hierdoor is de kans op diefstal of schade aan uw auto significant kleiner. Wilt u graag weten of het parkeerterrein van de parkeeraanbieder wiens shuttle service u gebruik van wilt maken veilig is? Bezoek dan de website van de desbetreffende parkeeraanbieder, hier kunt u meer informatie lezen over de maatregelen die er worden getroffen om hiervoor te zorgen. Daarnaast kunt u hier ook meer te weten komen over de eventuele garanties die er worden geboden met betrekking tot schade en diefstal. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent als er toch iets met uw auto gebeurd blijkt te zijn door uw eigen rechten te kennen.

3. Minder stress

Ook is shuttle parking vaak minder stressvol dan parkeren op de luchthaven zelf. Bij parkeren op de luchthaven moet u vaak lang zoeken naar een parkeerplek. Als u al vertraging hebt opgelopen tijdens uw reis naar het vliegveld, kan u zich hierdoor moeten haasten. Dit kan een hoop stress opleveren waar u niet op zit te wachten. Met shuttle parking wordt u naar de luchthaven gebracht en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het vinden van een parkeerplek. Deze heeft u al geserveerd van tevoren bij de parkeeraanbieder.

Alles wat u verder moet weten

Bent u overtuigd van de voordelen van shuttle parkeren maar heeft u nog enkele praktische vragen? In de onderstaande tekst zullen we proberen zoveel mogelijk van uw vragen direct te beantwoorden. Voor de meest accurate informatie kunt u altijd het beste contact opnemen met de desbetreffende parkeeraanbieder waar u van plan bent een reservering te plaatsen. Deze zal in staat zijn om al uw vragen met betrekking tot het parkeren van uw auto op hun parkeerterrein te beantwoorden.

Welke luchthavens bieden shuttle parking aan?

Shuttle parking wordt in de buurt van vrijwel alle luchthavens aangeboden. Bij vrijwel iedere luchthaven zitten er een aantal alternatieve parkeeraanbieders in de buurt. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de luchthavens waar parkeeraanbieders in de buurt zitten die shuttle parking services aanbieden. Echter is of u hier gebruik van kunt maken afhankelijk van de beschikbaarheid bij de parkeeraanbieders.  Tijdens het vergelijken van aanbieders is het goed om te kijken welke parkeeraanbieders een shuttle service aanbieden. U kunt met behulp van de filters aangeven dat u hier specifiek naar op zoek bent. Op deze manier komt u eenvoudig terecht op een overzicht van enkel aanbieders die shuttle parking aanbieden en kunt u de prijzen simpel vergelijken. Zo heeft u altijd de beste deal om gebruik te maken van de gewenste diensten.

Hoeveel personen kunnen er met een shuttle bus mee?

U kunt tijdens uw reservering aangeven met hoeveel personen u reist. Hier kan de parkeeraanbieder vervolgens rekening mee houden. Gewoonlijk kunnen er tussen de 8 en 16 personen mee in een shuttlebus. Dit is afhankelijk van de grootte van de bus en de specifieke capaciteit van de parkeeraanbieder. Sommige aanbieders hebben grotere bussen beschikbaar, waarmee tijdens drukke periodes meer mensen tegelijk vervoerd kunnen worden. Het is dus belangrijk om te weten dat het aantal personen dat mee kan met de shuttlebus kan verschillen per aanbieder.

Kan een rolstoelgebruiker gebruik maken van de shuttle bus?

Maakt u of één van uw medereizigers gebruik van een rolstoel? Dan is het belangrijk om van tevoren op de hoogte te zijn of hiermee wel de shuttle bus in kan worden gegaan. In de meeste gevallen kan een rolstoel altijd gewoon mee, als deze ingeklapt kan worden. Is dit niet het geval, of is de desbetreffende reiziger niet in staat om op te staan en plaats te nemen in één van de zitplekken van de shuttlebus? Neem dan van tevoren voor de zekerheid contact op met de parkeeraanbieder. U kunt ook eerst de informatie op de website controleren om te zien of hier iets over vermeld staat.

Hoe lang moet u wachten voordat de shuttle bus komt?

Wanneer u de reservering maakt, kunt u aangeven wanneer u verwacht aan te komen. De parkeeraanbieder gebruikt deze informatie om een geoliede planning te maken. Zo hoeft u nooit eindeloos te wachten op de shuttle bus en kunt u vrijwel direct op weg naar de luchthaven. Soms kan het voorkomen dat de chauffeur nog even wacht op andere gasten die net arriveren, maar over het algemeen is het vervoer vlot geregeld. In drukke tijden kan het voorkomen dat de shuttle bus net is vertrokken en u eventjes moet wachten. Maar wees gerust, er zijn comfortabele wachtruimtes beschikbaar en de parkeeraanbieders passen hun personeelsbezetting aan op drukte. Wachten zal dus niet vaak voorkomen, omdat wij er alles aan doen om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.