Waar u op moet letten als u een parkeerplaats bij een luchthaven wilt reserveren?

U gaat binnenkort op reis en u bent druk bezig met de voorbereidingen. Daaronder valt het uitzoeken van een geschikte parkeerplaats voor uw auto. Het is natuurlijk ideaal dat u de auto op of bij de luchthaven kunt parkeren. U bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer en u kunt praktisch voor de deur van de vertrekhal uit- en weer instappen. Toch kan het zoeken naar de meest ideale parkeerplek een uitdaging zijn en daarom vertellen wij in onze blog waar u op moet letten als u een parkeerplaats bij een luchthaven wilt reserveren.

Uitsluitend parkeren bij officiële parkeerplaatsen

Wanneer u de website van een luchthaven bezoekt, krijgt u meer informatie over de parkeergelegenheden. Wees u er wel van bewust dat een luchthaven uitsluitend de officiële parkeerplaatsen aanprijzen die zij in eigen beheer hebben. In de regel zijn deze parkeerplaatsen prijzig en liggen ze op of het dichtst bij het vliegveld. Er is natuurlijk niets mis mee om voor één van deze parkeerterreinen te kiezen, maar het kan zeker geen kwaad om even verder te kijken. U bent namelijk helemaal niet verplicht om de auto op één van de officiële parkeerplaatsen neer te zetten! Dit is een vrije keuze. In de regel zijn er talloze aanbieders die op of nabij de luchthaven parkeergelegenheid aanbieden.

Euro’s besparen!

De officiële parkeerplaatsen zijn in de regel prijzig en ook het snelst volgeboekt. U kunt zeker een flinke euro besparen als u op zoek gaat naar alternatieve parkeerplaatsen die iets verder van het vliegveld af liggen, maar vrijwel dezelfde services aanbieden. U kunt nog meer geld besparen door uw parkeerplaats op tijd te reserveren. Feitelijk kunt u deze niet vroeg genoeg boeken. Het is dus slim om alvast uw parkeerplek te reserveren op het moment dat u weet wanneer u op reis gaat en van welk vliegveld u vertrekt. Zo heeft u niet alleen de garantie dat u er een goede plek heeft, maar betaalt u dan ook het goedkoopste tarief! Hoe langer u wacht, des te duurder het ook wordt.

Afstanden tot de vertrekhal

Waar u wel rekening mee moet houden zijn de afstanden van de parkeerplaatsen tot aan de vertrekhal, want de ligging van een parkeerplaats kan ervoor zorgen dat u langer over uw reis van huis naar het vliegveld doet. Een aantal parkeerplaatsen liggen zelfs op wel 5 kilometer afstand van de vertrekhal en dat is simpelweg te ver om te lopen. Zeker als u ook zware koffers moet sjouwen. Gelukkig faciliteren de aanbieders van deze parkeerplaatsen vaak wel het transport van en naar de parkeerplaats. Dit kan enerzijds door middel van een gratis shuttlebus die u samen met andere reizigers kunt gebruiken. In deze blog leest u meer over wat shuttle parkeren is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Anderzijds kunt u kiezen voor een parkeeraanbieder die valet parking aanbiedt om praktisch voor de deur van het vliegveld uit en in te kunnen stappen. Wilt u hier meer informatie over verkrijgen? Dan kunt u in deze blog ook verder lezen over wat valet parkeren is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Hoe veilig de parkeerplaatsen zijn

Waar u ook op moet letten wanneer u voor een parkeeraanbieder kiest, is om te controleren hoe veilig de parkeerplaatsen zijn. De veiligheid loopt nogal uiteen en minder goed beveiligde parkeerplaatsen zijn zeer interessant voor autodieven. Onder beveiligde parkeerterreinen kunnen bijvoorbeeld open terreinen en plaatsen waar alleen cameratoezicht aanwezig is worden verstaan. Wilt u de auto op een veilige parkeerplaats parkeren? Dan kunt u beter zoeken naar een aanbieder met bijvoorbeeld een overdekte parkeerplaats of waar dag- en nachtbewaking aanwezig is. Afgesloten parkeerterreinen die voorzien zijn van een omheining die alleen toegankelijk zijn met een toegangscode of barcode toegankelijk, zijn ook enorm veilig. Uiteraard kunt u ook zelf maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat dieven uw auto met rust laten. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld waardevolle spullen uit uw auto te halen en geen bordjes met spreuken, zoals “hier valt niets te halen” neer te leggen. Dit zijn juist uitnodigingen voor dieven om toch stiekem een kijkje te nemen. Bent u bang dat uw auto gestolen wordt? Dan zou u kunnen investeren in een goed stuurslot. Wordt u gevraagd om de autosleutels in te leveren zodat de parkeeraanbieder de auto, indien noodzakelijk, kan verplaatsen? Overleg dan het gebruik hiervan met de parkeeraanbieder van tevoren.

Prijzen van parkeerplaatsen bij luchthavens

De prijzen van verschillende parkeerplaatsen bij luchthavens lopen nogal uiteen. Niet alleen tussen de verschillende aanbieders bij een luchthaven, zoals Schiphol, Eindhoven Airport of Charleroi Airport, maar ook tussen de luchthavens zelf. Zo kan een parkeerplaats van een bepaalde aanbieder bij de luchthaven Schiphol een stuk duurder zijn dan die bij Eindhoven Airport. Daarnaast zijn de prijsverschillen ook te wijten aan de extra services die een aanbieder aanbiedt. Logischerwijs zijn parkeerplaatsen met bijvoorbeeld permanente beveiliging en valet parking duurder dan parkeerplekken van aanbieders die deze services niet aanbieden.

Vergelijken van parkeerplekken

Daarom is het ook altijd slim om te vergelijken. Door parkeerplekken te vergelijken kunt u een parkeerplaats vinden die perfect aan uw eisen voldoet en tegelijkertijd een flinke euro besparen. De prijs is echter niet altijd de allerbelangrijkste overweging. Als u voor een duurdere aanbieder kiest om te genieten van de voordelen van bijvoorbeeld dag- en nachtbewaking of een afgesloten terrein, dan is dat zeker het geld waard. Zo loopt u minder risico op schade en diefstal, waar u meer geld aan kwijt zou zijn. Het is dan ook slim om voor het vergelijken een checklist te maken met zaken die u belangrijk vindt en waarde parkeerplaats aan moet voldoen. Zo kunt u makkelijk vergelijken tussen aanbieders die aan uw wensen voldoen. Let bijvoorbeeld op de prijs van de parkeerplaats, de afstand van het parkeerterrein ten opzichte van jouw vertrekhal en de veiligheid. Daarnaast loont het ook zeker de moeite om voor het boeken van een vliegticket de prijzen van de parkeerterreinen van of dichtbij de verschillende luchthavens te vergelijken. Als voor u de afstand tot Schiphol of Rotterdam Airport nagenoeg gelijkwaardig is, kunt u wellicht geld besparen door bijvoorbeeld bij een andere luchthaven te parkeren.