Handige tips voor als u goedkoop op of bij een luchthaven wilt parkeren

Er staat een mooie vliegreis op de kalender en de voorbereidingen van uw vakantie zijn in volle gang. U heeft ook een checklist gemaakt met dingen waar u allemaal aan moet denken voordat u met een goed gevoel het vliegtuig instapt. Heeft u al nagedacht over het reserveren van een parkeerplaats voor uw auto? Uiteraard moet u de auto wel ergens neerzetten als u besluit om met de auto naar het vliegveld te reizen. Daarnaast wilt u natuurlijk ook niet dat het parkeren van de auto een flinke hap uit het vakantiebudget neemt. Daarom geven wij in onze blog een aantal handige tips voor als u goedkoop op of bij een luchthaven wilt parkeren.

De keuze is reuze

Als u op zoek gaat naar parkeerplaatsen op en rondom het vliegveld, komt u tot de ontdekking dat u enorm veel keuze heeft uit verschillende parkeerplaatsen en -terreinen. Er zijn verschillende aanbieders die ook allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Het is gelukkig een misvatting dat u verplicht bent om een parkeerplek te gebruiken die eigendom is van de luchthaven zelf. Uiteraard faciliteren luchthavens, zoals Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zelf ook parkeergelegenheid, maar in de basis zijn deze parkeerplekken ook het duurst. Bekijk dus zeker het aanbod van parkeerplaatsen op de parkeerterreinen van alternatieve parkeeraanbieders.

Beschikbaarheid parkeerplaats

U wilt goedkoop parkeren, maar het is niet altijd mogelijk om de meest goedkope parkeerplaats te gebruiken. Dat heeft natuurlijk één reden en dat heeft te maken met de beschikbaarheid. Parkeerplaatsen op of bij een vliegveld zijn enorm populair en dus ook snel volgeboekt. Als u net te laat bent met reserveren kan het zo zijn dat het goedkope parkeerterrein dat u op het oog heeft al is volgeboekt. In dit geval zult u moeten uitwijken naar een andere parkeerplaats die ook nog eens duurder kan zijn.

Op tijd een parkeerplek reserveren

Een handige tip is om op tijd een parkeerplek te reserveren, maar wat houdt dat precies in? In principe kunt u niet vroeg genoeg een parkeerplaats reserveren. Op het moment dat u weet wanneer u op reis gaat en een vliegticket heeft geboekt, doet u er ook verstandig aan om direct een parkeerplaats te reserveren. Het is ook een feit dat de prijs aanzienlijk lager is wanneer u ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert. Reserveren doet u gemakkelijk online of in sommige gevallen telefonisch. Wanneer u besluit om op de gok naar een parkeerplaats toe te rijden, loopt u niet alleen het risico dat er geen plek meer is, maar u betaalt ook nog eens een hoger bedrag voor een parkeerplek. Door vooraf een reservering te plaatsen online kunt u al veel geld besparen.

Wat is voor u belangrijk?

Goedkoop kan ook duurkoop zijn en dat geldt zeker voor parkeerplaatsen. U heeft een ruime keuze uit verschillende aanbieders en de verschillen tussen de aanbieders zitten niet alleen in de prijzen. De ene aanbieder heeft bijvoorbeeld een afgesloten terrein met beveiligers aanwezig rond de klok, terwijl de ander een stuk goedkoper is maar bestaat uit een open terrein waar alleen camerabeveiliging aanwezig is. Als u met een goed gevoel op reis wilt en er zeker van wilt zijn dat uw auto veilig is, dan is het zeker de moeite waard om naar de goedkoopste aanbieders te zoeken die bijvoorbeeld dag- en nachtbewaking hebben of waarbij de auto op een afgesloten terrein geparkeerd staat. U heeft dan niet de laagst geprijsde parkeerplaats die beschikbaar is, maar u kunt wel met een rustig gevoel op reis gaan.

Voorkom extra reistijd

Parkeerplaatsen die verder weg liggen zijn in de regel ook een stuk goedkoper dan parkeerplekken die dichtbij het vliegveld liggen. Het nadeel is dat u hiermee extra reistijd heeft. Sommige parkeerplaatsen liggen wel op 5 kilometer afstand van het vliegveld en dan is het toch een stevige wandeling. Zeker wanneer u veel bagage bij u heeft. Gelukkig faciliteren veel van deze aanbieders een gratis pendeldienst. Dan kunt u eenvoudig van het parkeerterrein naar de luchthaven reizen. Maar dat neemt ook weer risico’s met zich mee. Wat als een medewerker ziek is of als er een busje in de garage staat? Dan loopt u het risico dat u te laat op het vliegveld aankomt. Wilt u geen of minder risico? Dan kunt u het beste op zoek gaan naar goedkope parkeerplaatsen die op loopafstand van de luchthaven liggen.

Kies voor een parkeerplaats met valet service

U zou er ook voor kunnen kiezen om een parkeerplaats met een valet service te reserveren. U betaalt wel iets meer voor deze service, maar u geniet dan wel van het gemak dat u voor de luchthaven of op slechts enkele minuten loopafstand de auto kunt parkeren. Op de bestemde plaats levert u de auto met sleutels af bij een erkende chauffeur die de auto voor u parkeert. Bij terugkomst staat de chauffeur u met de auto en uw sleutels weer op te wachten en kunt u binnen enkele minuten richting huis rijden. Het grote voordeel is dat u geen stress heeft over een duur parkeerticket en u bent ook niet afhankelijk van of er wel of geen gratis shuttle service beschikbaar is.

Plan uw vakantie buiten het hoogseizoen

Wilt u goedkoop parkeren? Dan is het verstandig dat u een reis plant buiten het hoogseizoen, indien dit mogelijk is. De parkeerplaatsen bij en rondom een luchthaven zijn buiten het hoogseizoen een stuk goedkoper. Zelfs de parkeerplekken die dichtbij het vliegveld liggen. Ook de beschikbaarheid is een stuk beter, maar het is nog steeds slim om ver van tevoren uw parkeerplaats te reserveren. Dan weet u niet alleen zeker dat u ook een parkeerplek heeft, maar u betaalt ook nog eens een stuk minder.

Vergelijken is de sleutel!

U doet er verstandig aan om te vergelijken. Zelfs op het moment dat u nog geen vliegticket heeft! Het is namelijk zo dat parkeerplaatsen bij Schiphol Airport een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld op of nabij Eindhoven Airport of Rotterdam Airport. Het loont zelfs de moeite als u ervoor kiest om in het buitenland op het vliegtuig te stappen. Denk dan aan luchthavens, zoals Flughafen Düsseldorf of Brussels Airport. Hier kan het parkeren ook aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer u voor een luchthaven in Nederland kiest. Daarnaast is het goed om de verschillende aanbieders per luchthaven te vergelijken. De tip is om dan niet alleen naar de prijs, maar ook om naar de faciliteiten te kijken. Denk dan aan services, zoals dag- en nachtbewaking, een open of afgesloten terrein en of er een pendeldienst of valet service aanwezig is.