Parkeren Lelystad Airport

Aankomstdatum

Wanneer wilt u parkeren

Parkeerplaatsen filteren

SluitenSluiten

Parkeervorm

Soort parkeerplek Chevron down

Sleutels Chevron down

Overige opties Chevron down

Resultaten filteren

Bent u op zoek naar informatie omtrent Lelystad Airport of het parkeren bij Lelystad Airport? Helaas is Lelystad Airport nog niet geopend voor commercieel vliegverkeer. Het stond origineel in de planning om vliegveld Lelystad Airport in 2022 voor het eerst te openen. Exacte informatie over wanneer Lelystad Airport wél gaat openen in de toekomst is echter nog niet bekend. Wij hebben voor u de laatste informatie verzameld over de huidige omstandigheden rond de staat van Lelystad Airport, zowel als over de verwachte opening van Lelystad Airport in 2024. Bent u op zoek naar een geschikt vliegveld waarvandaan u kunt vliegen naar uw vakantiebestemmingen? Kies dan voor Groningen Airport, Maastricht Airport, Rotterdam Airport, Schiphol Airport of Eindhoven Airport en maak gebruik van onze website om gemakkelijk en snel de beste parkeerplaatsen te vinden.

Waarvoor is Lelystad Airport nu in gebruik?

Lelystad Airport is op dit moment de grootste luchthaven voor General Aviation in Nederland. General Aviation is de verzamelnaam die wordt gebruikt om vliegtuigen en andere luchtvaartuigen die niet tot passagiersvliegtuigen worden gerekend en geen vracht kunnen vervoeren te omschrijven. U kunt op Lelystad Airport terecht voor lesvluchten, rondvluchten, vliegtuighuur, vliegtuigonderhoud en tal van andere activiteiten. Daarbij kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om met een speciale charter rechtstreeks naar uw zakelijke bestemming binnen Europa te vliegen.

Opening Lelystad Airport uitgesteld tot 2024

Zoals we eerder zeiden is het besluit van de opening van Lelystad Airport door het Nederlandse kabinet helaas uitgesteld tot 2024. Hier is nog niet veel over bekend gemaakt. Wel weten we dat het te maken heeft met het verkrijgen van een natuurvergunning in relatie tot de stikstofproblematiek. Er wordt al jaren gewacht op een definitief politiek besluit over het toekomst van de luchthaven.

Toekomstplannen voor Lelystad Airport

In de toekomst is Lelystad Airport van plan om commerciële luchtvaart te verzorgen. De luchthaven is in de afgelopen jaren dan ook geschikt gemaakt om grotere verkeersvliegtuigen succesvol te kunnen ontvangen. Dit betekent dat u binnen een paar jaar ook gebruik kunt maken van Lelystad Airport om naar uw vakantiebestemming te vliegen binnen Europa en andere bestemmingen rond het Middellandse Zeegebied. Het doel hiervan is onder andere dat Schiphol zich kan gaan richten op haar rol als internationale overstapluchthaven. Er is de afgelopen jaren al hard gewerkt om dit te verwezenlijken. Wanneer Lelystad Airport opent als commercieel vliegveld zal dit een belangrijke economische impuls geven aan de regio. Het zorgt onder andere voor meer lokale en regionale werkgelegenheid en versterkt dus ook zo het vestigingsklimaat.

FAQ Lelystad Airport

Is Lelystad Airport al open voor passagiersvluchten?

Nee, helaas is het besluit over de opening van Lelystad Airport voor passagiersvluchten uitgesteld tot 2024.

Wanneer gaat Lelystad Airport open voor vakantievluchten?

In 2024 wordt er door het Nederlandse kabinet opnieuw een besluit genomen over de opening van Lelystad Airport. Er is helaas op dit moment niet meer informatie bekend gemaakt.

Waarom is Lelystad Airport nog niet geopend?

Dit heeft te maken met problemen rondom het verkrijgen van een natuurvergunning in verband met de stikstofproblematiek.