Wat is Quick Parking, hoe werkt het en welke luchthavens hebben het?

U heeft een parkeerplaats nodig als u besluit om het vliegveld met de auto te bezoeken. Wanneer u voor uw reis op zoek gaat naar een geschikte parkeerplek, komt u tot de ontdekking dat u enorm veel keuze heeft uit verschillende aanbieders. U kunt kiezen voor een parkeerplek op één van de officiële parkeerterreinen van de luchthaven waarvandaan u vertrekt, of voor een plek bij één van de alternatieve parkeeraanbieders. Daarnaast kunt u kiezen uit allerlei verschillende parkeervormen, waarbij er veel verschil zit in het soort service dat u kunt verwachten en de prijs. U zult tijdens uw onderzoek merken dat er parkeerplaatsen te vinden zijn die een stuk goedkoper zijn dan die van de concurrenten. In uw zoektocht komt u ook Quick Parking tegen, maar wat is het, hoe werkt het en welke luchthavens bieden het aan? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat is Quick Parking?

Quick Parking is een aanbieder van goedkope en betrouwbare parkeerplaatsen die dichtbij de luchthaven liggen. Zij specialiseren zich op verschillende vlakken. U kunt hierbij onder andere denken aan hoe gemakkelijk u een parkeerplaats kunt reserveren, wijzigen en annuleren. Het heeft echter ook betrekking tot hoe veilig de auto staat en hoe snel u vanaf de parkeerplek naar de terminal reist. Quick Parking is in 2007 opgericht en heeft verschillende locaties in Europa. De naam betekent “snel parkeren” in het Nederlands en heeft natuurlijk betrekking op de snelheid waarin het bedrijf opereert. Zij doen er namelijk alles aan om de zorgen van hun klanten en reizigers volledig uit de handen te nemen.

Hoe werkt Quick Parking?

Quick Parking heeft een eenvoudige website waarop u heel eenvoudig parkeerplaatsen kunt zoeken en gelijk kunt reserveren. De betaling vindt plaats op het moment dat u ervoor kiest om de reservering te plaatsen. Zo hoeft u alleen nog maar op de dag van vertrek naar de parkeerplaats te rijden en uw auto te parkeren. U kunt simpel het terrein van Quick Parking betreden of verlaten met uw persoonlijke barcode die u per e-mail krijgt toegestuurd. U ontvangt deze e-mail op het moment dat de reservering en betaling zijn voltooid. Dit is al een zorg minder. Tijdens het reserveren krijgt u e mogelijkheid om te kiezen voor extra opties, zoals het kosteloos wijzigen of het annuleren van een parkeerplaats. Zo komt u niet voor extra kosten te staan als op het laatste moment uw vlucht wordt geannuleerd.

Quick Parking voor kort en lang parkeren

Het maakt eigenlijk niet uit of u kiest voor kort parkeren of lang parkeren. Bij Quick Parking kunt u altijd terecht. Dat is een groot voordeel van deze aanbieder, omdat veel aanbieders zich uitsluitend specialiseren in kort of lang parkeren. Parkeerplaatsen die zowel kort als lang parkeren aanbieden zijn in de regel duurder, omdat deze ook dichtbij de luchthaven liggen. In vergelijking is Quick Parking dan een stuk voordeliger.

Binnen 10 minuten bij de vertrekhal

Quick Parking maakt de belofte dat u altijd binnen 10 minuten bij de vertrekhal staat. Of u nu kiest voor Schiphol, Eindhoven Airport of Charleroi Airport. Toch kan de parkeerplaats van Quick Parking een stuk verder liggen dan dat u denkt, maar de aanbieder biedt mooie oplossingen aan om hun belofte te kunnen waarmaken. Denk dan bijvoorbeeld aan een gratis shuttle service die u van en naar de parkeerplaats brengt en op sommige locaties biedt Quick Parking zelfs de valet service aan. Met de valet service parkeert u praktisch voor de deur van het vliegveld terwijl een gespecialiseerde chauffeur uw auto meeneemt en deze op het parkeerterrein van Quick Parking parkeert.

Een dak boven uw auto

Als u iets langer op reis gaat loopt u het risico dat uw auto bij terugkomst vies is. Dit is voornamelijk het geval bij onoverdekte parkeerterreinen. Veel mensen vinden dat toch vervelend. Wanneer u parkeerplaatsen gaat vergelijken is het handig om te zoeken naar extra services, zoals een wasbeurt tijdens uw afwezigheid. SchippersStop is bijvoorbeeld een parkeeraanbieder die tegen betaling de auto kan reinigen. Zowel van binnen als buiten als u dat wenst! Quick Parking biedt deze services niet aan, maar op sommige locaties is dit niet nodig omdat de parkeerplekken op een overdekt terrein aanwezig zijn. Zo staat uw auto niet alleen veilig, maar is de kans op viezigheid ook een stuk minder. De parkeerplaatsen van Quick Parking nabij Schiphol en Rotterdam Airport zijn overdekt.

Altijd vergelijken!

Quick Parking heeft een mooie propositie, maar die is niet uniek! Er zijn talloze aanbieders van parkeerplaatsen op of bij een luchthaven. Het is dan ook slim om altijd te vergelijken. Voordat u gaat vergelijken is het handig om een checklist te maken met de zaken die u belangrijk vindt. Zo kunt u gericht zoeken naar een parkeerplek die ook aan uw eisen voldoet. Om u op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke vragen op een rijtje gezet. Door deze voor uzelf te beantwoorden heeft u ook een goed idee van welke parkeerplaatsen het beste in uw situatie passen;

 • Wilt u dat de auto overdekt staat?
 • Wilt u gebruik maken van een shuttle bus?
 • Wilt u gebruik maken van Valet parking?
 • Neemt u genoegen met cameratoezicht of wilt u de auto op een terrein met dag- en nachtbewaking parkeren?
 • Wilt u de auto lang of kort parkeren?
 • Wat mag de maximale afstand tussen het parkeerterrein en de terminal zijn?
 • Wilt u de auto tijdens het parkeren opladen? (in het geval van een hybride of elektrische auto)
 • Wilt u dat de auto op een afgesloten terrein wordt geparkeerd?

Welke luchthavens hebben parkeerplaatsen van Quick Parking?

Zoals eerder geschreven opereert Quick Parking in heel Europa en zij hebben dan ook een groot aantal locaties bij grote internationale luchthavens. Dat heeft als groot voordeel dat u bij vrijwel iedere luchthaven een parkeerplek van Quick Parking vindt. Toch kan het nog steeds geen kwaad om de parkeerplaatsen van Quick Parking onderling te vergelijken. Er bestaat een kans dat bijvoorbeeld een vergelijkbare parkeerplaats bij Eindhoven Airport goedkoper is dan bijvoorbeeld bij Schiphol Airport. Wilt u weten waar Quick Parking is gevestigd? Wij zetten de luchthavens voor u op een rijtje;

 • Alicante
 • Amsterdam
 • Barcelona
 • Charleroi
 • Costa Brava
 • Costa del Sol
 • Düsseldorf
 • Eindhoven
 • Kopenhagen
 • Lyon
 • Madrid
 • Marseille
 • Parijs
 • Rotterdam
 • Valencia
 • Wenen
 • Zaventem

Welke luchthavens zijn interessant?

Voor het reizen van Nederland naar uw vakantiebestemming zijn er een aantal interessante luchthavens die u met elkaar kunt vergelijken. Uiteraard is het wel afhankelijk van waar u in Nederland woont. Inwoners van Groningen zullen bijvoorbeeld minder snel vertrekken vanaf Brussel. Maar zij kunnen wel de prijzen vergelijken tussen die van Schiphol en Groningen Airport Eelde. Mensen die in centraal Nederland wonen kunnen vrijwel alle omliggen luchthavens en parkeerplaatsen vergelijken, omdat de afstanden vrijwel gelijkwaardig zijn. Inwoners van Zuid-Nederland kunnen natuurlijk het beste de prijzen vergelijken van parkeerplaatsen bij luchthavens, zoals Rotterdam Airport, Eindhoven Airport, Flughafen Düsseldorf en Brussel.