Handige tips waarmee u zo dicht mogelijk bij de terminal kunt parkeren

Parkeren. Het is meer een noodzakelijk kwaad dan dat het een hobby is, maar we rijden toch het liefst met de auto naar de luchthaven. Het is immers makkelijk om al uw bagage mee te nemen en met een beetje geluk stapt u vrijwel voor de deur van de luchthaven uit. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn, want er is vaak sprake van drukte waardoor uw parkeerplaats toch op een redelijke afstand van de terminal kan liggen. Als u het liefste zo dicht mogelijk bij de terminal parkeert hebben wij een aantal handige tips voor u. In onze blog vertellen we er meer over.

Op of bij de luchthaven parkeren

Iedere luchthaven faciliteert parkeergelegenheid. Of u nu Schiphol, Eindhoven Airport of Groningen Airport Eelde bezoekt. De parkeerplaatsen die het dichtst bij de luchthaven liggen zijn vaak in handen van de luchthaven zelf en logischerwijs zijn dit ook de meest dure plekken die u op of nabij het vliegveld kunt vinden. Met wel als groot voordeel dat u op loopafstand naar de vertrekhal wandelt en dat deze parkeergarages en -terreinen vaak ook goed beveiligd zijn. Ook zijn er parkeerterreinen aanwezig die zowel geschikt zijn voor lang als kort parkeren.

Parkeer dichtbij of gebruik een shuttle service

Wanneer u een goede en goedkope parkeerplek bij een luchthaven zoekt, komt u tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Er zijn immers talloze aanbieders die interessant geprijsde en goed beveiligde parkeerplaatsen aanbieden, maar de keuze hangt mede af van waar het parkeerterrein ligt. Een aantal parkeerterreinen liggen op nog geen 10 minuten loopafstand van de luchthaven, maar er zijn ook parkeerplekken die op wel 5 kilometer afstand liggen. De tweede optie is een stuk goedkoper, maar dit is eigenlijk te ver om te wandelen: zeker als u een hoop bagage moet sjouwen. Houd er dus rekening mee dat u iets meer betaald voor een parkeerplaats dichtbij het vliegveld. Wanneer u toch een afgelegen parkeerplaats moet kiezen, kunt u vrijwel altijd gebruik maken van een gratis shuttle bus. De shuttle bus brengt u naar de luchthaven en haalt u bij terugkomst ook weer op om u weer bij het parkeerterrein af te zetten. U bent wel afhankelijk van de tijden waarop de pendeldienst vertrekt en u bent ook verplicht om de shuttle bus te delen met andere reizigers die van dezelfde parkeeraanbieder gebruik maken.

Begin op tijd met reserveren

Wilt u niets aan het lot overlaten of vindt u het geen prettig idee om vervoer met andere reizigers te delen? Dan heeft u nog een aantal andere opties. Daaronder een parkeerplaats uitkiezen die het dichtst bij de luchthaven ligt. Zodat u met de benenwagen van de parkeerplaats naar de vertrekhal kunt wandelen. Er zijn genoeg opties, maar u moet er wel diep voor in de buidel tasten. Deze parkeerplaatsen zijn simpelweg peperduur. Daarnaast moet u er ook rekening mee houden dat deze dure, maar populaire parkeerplekken ook razendsnel zijn volgeboekt. Dus als u één van deze parkeerplekken wilt reserveren is het slim om dat ook zo snel mogelijk te doen. Feitelijk kunt u er niet vroeg genoeg bij zijn. Op het moment dat u weet wanneer u van welke luchthaven vertrekt, is het slim om ook gelijk uw parkeerplaats te bepalen. U vergelijkt eenvoudig online de mogelijkheden door de prijzen van verschillende parkeervormen bij verschillende aanbieders te vergelijken op Parkeren.com.

Parkeerplaats met valet service

Een andere optie is dat u voor een aanbieder met valet service kiest. Dat houdt in dat u uw auto nabij het vliegveld op een aangewezen plek inlevert. Een chauffeur neemt uw auto in ontvangst en zal deze op de parkeerplaats van de aanbieder die u heeft gekozen parkeren. Het houdt in principe in dat u voor de deur van de luchthaven uitstapt en bij terugkomst weer instapt. Ideaal! De keerzijde van de medaille is dat het een duurdere optie is en dat niet iedere parkeeraanbieder valet parking aanbiedt. In uw zoektocht kunt u eenvoudig zoeken naar aanbieders met valet parking services en deze met elkaar vergelijken.

Brengen en halen

Dure parkeerplekken, minimale beschikbaarheid en een hoop stress. Parkeren kan geen pretje zijn, maar er zijn oplossingen. Een oplossing is bijvoorbeeld om een vriend of familielid te vragen om u en uw reisgenoten weg te brengen en weer op te halen. Leen bijvoorbeeld uw auto uit aan een goede vriend en vraag aan hem of haar om u naar het vliegveld te brengen en u weer op te halen wanneer u terug bent. Er zijn speciale gebieden aangewezen waar reizigers kunnen worden weggebracht en opgehaald. Vaak wordt dit “Kiss & Ride” genoemd en in de meeste gevallen hoeft u hier niet voor te betalen. Op deze manier heeft u geen stress over het vinden van een geschikte parkeerplaats of over wat er met de auto gebeurt terwijl u in het buitenland bent. U weet dat de auto in goede handen is en u maakt ook geen torenhoge kosten!

Parkeerplek nodig? Ga buiten het hoogseizoen op vakantie

Als u toch op de luchthaven wilt parkeren en niet gebonden bent aan de schoolvakanties van uw eventuele kinderen, is het slim om uw vakantie buiten het hoogseizoen te boeken. Dat geeft namelijk veel voordelen. Ten eerste is het makkelijker om een parkeerplaats dichtbij de luchthaven te boeken en bent u hiermee goedkoper uit. In het hoogseizoen zijn de parkeerplaatsen op of vlakbij het vliegveld het snelst volgeboekt en dan heeft u geen andere keuze om een parkeerplek te kiezen die verder weg ligt. Daarnaast is het hoogstwaarschijnlijk op uw vakantiebestemming een stuk rustiger en is de reis an sich ook een stuk goedkoper

Ontdek de beste deals door aanbieders te vergelijken

Voordat u een parkeerplek reserveert is het slim om alle parkeerplaatsen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken kunt u eenvoudig de beste deal scoren en een parkeerplaats vinden die ook aan uw wensen voldoet. Laat u zich niet alleen leiden door de prijs, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de aanvullende services, zoals dag- en nachtbewaking, schoonmaakservices, of het parkeerterrein omheind is en of u gebruikt kunt maken van een shuttle bus of valet parking. Het loont ook om de parkeerplaatsen op en nabij verschillende luchthavens met elkaar te vergelijken. Als het voor u weinig verschil maakt vanaf welke luchthaven u vertrekt, kunt u wellicht een flink bedrag besparen door uit te wijken naar een ander vliegveld. Zo is het parkeren nabij Rotterdam Airport bijvoorbeeld al een stuk goedkoper dan wanneer u kiest voor een parkeerplaats op of bij Schiphol.