5 tips om bij een vliegveld te parkeren

Een vakantie op een vliegveld beginnen kan avontuurlijk, opwindend en in sommige gevallen ook heel stressvol zijn. Je koffers inpakken, de reis naar het vliegveld en hopen dat je een parkeerplek vindt in de buurt van het vliegveld. Met deze 5 tips zorg je er in ieder geval voor dat je makkelijk een betrouwbare parkeerplek vindt.

Tips voor parkeren bij een vliegveld

  • Plan vooruit
  • Reserveer online
  • Zorg voor speling
  • Gebruik een shuttle of valet service
  • Check de situatie op de weg

Plan vooruit

Om je stress op het vliegveld te verminderen is het belangrijk om vooraf te weten waar en wanneer je gaat parkeren. Ga je bijvoorbeeld voor lang parkeren of voor kort parkeren? En ga je voor een officiële parkeerplaats of voor een externe parkeerplaats?

Parkeren op een parkeerplaats van het vliegveld

Hey parkeren op een officiëke parkeerplaats van een vliegveld heeft voor- en nadelen. Voordelen zijn dat de parkeerplaats in de buurt van terminals zit, waardoor je met gemak op het vliegveld aankomt. Een nadeel is de vaak hogere kosten die je hiervoor betaalt en beperkte beschikbaarheid tijdens drukke periodes. Bekijk de website van de luchthaven via waar je vliegt om de laatste tarieven en parkeeropties te verkennen.

Parkeren bij een externe parkeeraanbieder

Het is ook mogelijk om voor je vakantie te parkeren op een parkeerterrein in de buurt van het vliegveld. Hierbij kan je vaak profiteren van lagere prijzen, flexibele reserveringsmogelijkheden en in vele gevallen een gratis shuttle en/of valet parking service. De extra reistijd die je hebt wordt op die manier gecompenseerd door de parkeeraanbieder.

Reserveer online

Om er zeker van te zijn dat er een parkeerplaats voor je beschikbaar is, is het raadzaam om vooraf te reserveren. Op de gebruiksvriendelijke website van Parkeren.com kun je eenvoudig je parkeerplaats reserveren en betalen. Door dit vooraf te regelen, hoef je je bij aankomst geen zorgen meer te maken over het vinden van een parkeerplek. Zo kun je ontspannen aan je reis beginnen, wetende dat alles al geregeld is.

Zorg voor speling

Niet alle vliegvelden zijn even groot en bij de ene zal je wat meer tijd nodig hebben dan bij de ander, maar het is altijd aan te raden om op tijd aan te komen. Het is nog steeds wel van belang om voldoende tijd te plannen voor het vinden van de parkeerplaats die je al hebt geboekt, het bereiken van de terminal en het inchecken. Als vuistregel moet je altijd twee uur extra voor vertrek rekenen. Dan weet je ook zeker dat alles goed is gegaan met de overdracht van je auto en kan je zorgeloos beginnen aan je vakantie.

Gebruik een shuttle of valet service

Vanaf veel parkeerplaatsen bij een vliegveld kan je gebruik maken van een shuttle service, Deze shuttlebussen rijden regelmatig op en neer naar het vliegveld en brengen je in slechts enkele minuten van het parkeerterrein rechtstreeks naar de terminal. Een geweldige keuze voor de reiziger die alles goed geregeld wilt hebben.

Wil je echt zorgeloos je vakantie beginnen, kan je er zelf voor kiezen om gebruik te maken van valet parking. Met deze service laat je je auto achter bij de terminal, waar een professionele chauffeur jouw auto komt ophalen en parkeert op het parkeerterrein. Bij terugkomst staat je auto klaar om direct weg te rijden, direct wanneer je naar buiten loopt. Zo hoef je geen extra tijd uit te trekken voor op en neer reizen naar de parkeerterrein.

Check de situatie op de weg

In tijden van bouw- of onderhoudswerkzaamheden kan de parkeersituatie en de weg naar jouw vliegveld toe veranderen. Check voor vertrek altijd de laatste informatie op de website van het vliegveld. Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige vliegvelden gunstig gelegen zijn ten opzichte van diverse openbaar vervoersverbindingen, waardoor je misschien zelfs de auto thuis kunt laten. Echter, als je ervoor kiest om te parkeren op de luchthaven, kun je met deze tips de stress minimaliseren en je reis ontspannen beginnen. Veilig en stressvrij reizen!

Makkelijk parkeren via Parkeren.com

Weet je al wanneer en via welke luchthaven je gaat vliegen? Als je van plan bent om met de auto te gaan kan je ook zo makkelijk je parkeerplaats alvast zoeken Via Parkeren.com vind je een overzicht van alle luchthavens in Nederland, Duitsland en België waar je via een externe aanbieder kan parkeren. Boek direct jouw parkeerplaats en geniet in sommige gevallen zelfs van vroeg boek korting!